9 Eylül 2013 Pazartesi

BOLCA TATLI VE KALORİ İÇERİYOR DİKKAT:)

 
 
 
bunların teker teker tariflerini vermeyi çok isterdim ama inanın çok telaşeli işler, ben hazırlanmışları sunma kısmıyla ilgileniyorum:)
 
tarifler için sümeyyeyi yakalamanız lazım:)
 
 

 
mantarlı tavuklu tart betülden
 
 
 

 
 
frambuazalı chesecake tabiki sümeyyeden
 
 
 

 
cupkek sümeyyeden süslemeler benden:)
 
 
 
 

 
çikolata tabakları sümeyyenin olmazsa olmazları:)
 
 
 
 

 
 
kadehlerde tiramusu benim favorimmm..
ama burada makaronların gölgesinde kalmış:)
makaron tarifi için sümeyyeden mutlaka tarif almalısınız hakikaten acayip yapıyo demedi demeyin:)
 
''sümeyye buraya sonradan tarifi ekliyor:)''
 
 
MAKARON TARİFİ:
 
 
80 gr. badem unu
100 gr. pudra şekeri
2 yumurta akı
5 yemek kaşığı toz şeker

Ara krema tarifi;
150 gr beyaz çikolata
4 yemek kaşığı süt kreması

Badem unu ve pudra şekerini robotta çekin. Bu işlemi yaparken arada sırada robotun içini kaşıkla karıştırın.
Yumurta aklarını düşük devirde çırparak köpürtün. Krema rengine gelince yavaş yavaş toz şekeri ekleyin ve yüksek hızda çırpmaya devam edin. Tepecikler oluşana, kabı ters çevirince dökülmeyecek kıvama gelene dek çırpın.Renkli yapacaksanız gıda boyasını bu aşamada ilave edin.O esnada badem ve pudra şekeri karışımını elekten geçirin.Badem ve pudra şekeri karışımının yarısını akların olduğu kaba dökün ve spatula ile altan üste doğru katlayarak yavaşça karıştırın. Biraz karıştıktan sonra geri kalanı da ekleyin ve iyice karışana kadar yavaş hareketlerle, katlar şekilde karıştırmaya devam edin.
Krema torbasına düz uç takın ve bir bardağı içine ağız tarafı kıvrık şeklide oturtun (karışımı koyunca alt taraftan akmaması için). Karışımı içine döküp torbanın arka tarafını döndüre döndüre karışımı uca doğru kaydırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak sıkın. Sıkma işlemi bitince tepsiyi tezgaha hafifçe vurarak,kabarcıkların çıkmasını sağlayın.Tüm kabarcıklar çıkmadıysa kürdandan yardım alabilirsiniz.1-2 saat oda sıcaklığında kuruması için bekletin. Isınmış fırında 160°C de 8-10 dakika pişirin.

Ara kreması için kremayı bir cezvede kaynatın.İnce kıyılmış beyaz çikolatanın üzerine dökün ve erimesi için karıştırın.

Kurabiyeler soğuduktan sonra yağlı kağıttan sıyırın ve ikişer ikişer eşleştirerek, aralarına krema sürün ve buzdolabına kaldırın.

Not;
Ben bu tarifte yumurtayı bekletmeden kullandım,dolaptan çıkarttım oda sıcaklığına geldiğinde direk kullandım hiçte birşey olmadı,bugüne kadar hep korkuttular olmaz diye dedikleri gibi değilmişGüneş gözlüklü gülen yüz

Ara kreması benim o an uydurduğum bir tarif,dilerseniz başka bir tarifte uygulayabilirsiniz.


 
 



 güzel geçen bir geceydi bolca tatlı yiyip bolca tatlı muhabbetler oldu..






 
 
 
 
 
 
 

 

7 yorum:

mutlu dünyam dedi ki...

Sumeyye lutfen tariflerini bizimle paylaşşş^_^

4 kız kardeş 4 farklı marifet dedi ki...

mutlu dünyam: ben sümeyye makaron tarifi yayında:)

mutlu dünyam dedi ki...

Teşekkür ederim canim ;)dikkate alip paylaştigin için^_^

the bircan dedi ki...

bayıldım herseyınıze elerınıze sağlık *-*

NEŞE AKGÜL dedi ki...

Müthişsiniz,evesi olmayanları,beceremeyenleri bile tahrik ediyorsunuz ellerinize emeğinize sağlık,bir şey sorsam,masanın ortasına koyduğunuz bildiğimiz bir aynamı yoksa özel sunum için tasarlanmış aparatmı,ilgilenirseniz memnun olunurum temin ettiğiniz yeri yazarsanızda sevinirim,hoşçakalın.

Neşe AKGÜL dedi ki...

ellerinize yüreğinize sağlık sunumlarınız ile becerisi olmayanları bile heveslendiriyorsunuz buda ayrı bir hizmet diyorum,ben 9 eylül 2013 günlü oturumunuzda pembe masa ortasına sunum için kullandığınız aynamı yoksa yemek sunumu için özel bir aparatmı,ve nerden temin etiğinizide yazarsanız memnun olurum.kalın sağlıcakla

4 kız kardeş 4 farklı marifet dedi ki...

Çok teşekkür ederim aynayi ikeadan aldık sizde oradan temin edebilirsiniz:)♡♡♡